SANTOKU nuga 18cm Mcusta Zanmai Classic Pro Flame
SANTOKU nuga 18cm Mcusta Zanmai Classic Pro Flame on kokanoa (gyuto) ja hakkimisnoa (nakiri) ristand. Noa keskmest allapoole suunatud tera tipp on võimalik leida tööpinnalt kõikehõlmavat tuge ja suuremat lõikepinda. Sobib hästi liha, kala, juur- ja puuviljade lõikumiseks ja hakkimiseks. Santoku on väga populaarne üldnuga Jaapani kodudes. Tänu laiemale terale on SANTOKU abil väga mugav hakitud toiduaineid lõikelaualt potti tõsta.
Mcusta Zanmai nugade juures väärib erilist tähelepanu käepidemete disain ja töötlustehnoloogia – traditsioonilist Jaapani noa WA-käepideme kuju, tehnoloogiaid ning komponente on mitmel moel edasi arendatud ja lõppviimistluse kvaliteedi osas võib Mcusta nuge pidada julgelt maailma absoluutsesse paremikku kuuluvateks. Mcusta Zanmai Classic Pro Flame Damascus on valmistatud 33-kihilisest damaskuse terasest VG-10 (HRC 61). Teral on kaunis damaskuse muster ja punakaspuitkäepide on eriti sobilik suuremale käele, istub ülimugavalt käes. Käepideme multifunktsionaalne metallist ots ja sobib väga hästi näiteks küüslauguküünte puruksmuljumiseks.
- Tootja: Mcusta Zanmai
- Materjal/värv: damaskuse teras
- Sari: SANTOKU
- Käepideme materjal: PAKKA WOOD – komposiitmaterjal (puit+vaik). Kuna pakka puit on survega töödeldud komposiitmaterjal, on see suures osas vastupidav kuumusele, veele, kõverdumisele ja muudele tavalistele puudustele, mida leiate looduslike lehtpuude puhul. See materjal on kulumiskindel ja vastupidav, mis tähendab, et see on loodud kestma sama kaua kui tera materjal. Nagu Jaapani nugade puhul tavaks, on ka pakka puidust käepide kvaliteetne materjal ning nõuab sama hoolt ja hooldust kui tera.
- Teras VG-10 (väga kõrge kvaliteediga Jaapani roostevaba teras. See teras on väga populaarne Jaapani tuntuimate ja suurimate noatootjate seas. Tänu legeerivate elementide lisamisele on see ülikõva, saavutab kõvaduse 60-61 või isegi 62 HRC, mis tähendab et hoiab teravust hästi. Parim lahendus kui otsite süsinikterase kõvadust ja korrosioonikindlust.
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras vaata siit